Begeleiding

Er zijn momenten in het leven waarop je het gevoel hebt dat je met rouw of verlies te maken hebt of dat er een andere voor jou belangrijke levensvraag is. Je ervaart in je dagelijks leven dat dit speelt. Je komt er zelf niet goed uit en wil er graag met een ander over praten. Het zijn van die momenten waarop je steun kunt gebruiken, juist van iemand die wat verder van je af staat. Hoe lastig een situatie soms ook lijkt, de antwoorden op je vragen liggen in jezelf verborgen. Door je patronen en wat jou beweegt te leren kennen, kom je erachter hoe het bij jou werkt en kun je op basis hiervan desgewenst andere keuzes maken.

Wie jij bent staat centraal tijdens de begeleiding. Tijdens onze sessies gaan we jouw vraag of vragen uitpluizen en kijken wat zich aandient. Daarbij gaan we op zoek naar handvatten die jou kunnen helpen om het verlies te verweven in je leven of hoe je op een andere manier om kunt gaan met je levensvraag. Dat doe ik niet volgens een standaard protocol of methodiek. Ieder mens is immers uniek! Het gaat om jouw verhaal. Waar heb je mee te maken (gehad)? Wat houdt je overeind? Wat zijn je hulpbronnen? Wat zijn je wensen?

Op basis van jouw verhaal komen we er achter waar jij naar op zoek bent en wat je daarvoor nodig hebt. Denk niet alleen aan gesprekken, maar ook bijvoorbeeld aan het maken of neerzetten van opstellingen over je situatie, zodat je er op een andere manier naar kunt kijken. Vind je het prettiger om te gaan lopen en dan je verhaal te vertellen? Dat kan natuurlijk ook, aan het einde van de straat begint het park.  

Wil je weten of je met jouw vraag bij mij aan het juiste adres bent, neem gerust vrijblijvend contact met me op!

Workshop: 

Omgaan met rouw en verlies bij een verstandelijke beperking 

Ben je begeleider in de gehandicaptenzorg en heb je soms te maken met rouw en verlies in het leven van je cliënt? En wil je weten hoe je hier het beste vorm aan kunt geven in de begeleiding? Boek dan voor jouw team, mijn workshop; Omgaan met rouw en verlies bij een verstandelijke beperking. In de workshop ga je zelf aan de slag met rouw en verlies en krijg je handvatten en materialen om mee te werken. Daarnaast ga je op basis van een door jou ingebrachte casus op zoek naar antwoorden op je vragen. Ben je benieuwd naar het programma en wil je meer informatie? Stuur me gerust een bericht.

Rouw & verliesbegeleiding